به نام خدا
مجمع عمومی سازمان ملل به دنبال بحث هایی که در چهارمین کنفرانس جهانی زنان در پکن چین (1955 ) انجام گرفت و نیز در ادامه قطعنامه 62/136 دسامبر 2007 سازمان ملل، در نهایت در سال 2008 میلادی، روز 15 اکتبر را به عنوان «روز جهانی زنان روستایی» اعلام نمود که هرسال با شعاری خاص مطرح می شود. پیام اصلی این روز حمایت از زنان روستایی جهت دسترسی پایدار به منابع غذایی، مبارزه با فقر و رفع بی عدالتی های جنسیتی است و به همین مناسبت از آن سال تا کنون همه ساله روز 15 اکتبر در اکثر کشورهای آسیایی و افریقایی، همایش ها، نشستها و جشنواره های مختلفی برگزار می شود. شعار امسال ( 2023) سازمان ملل متحد برای روز جهانی زنان روستایی « نوآوری و فناوری برای برابری جنسیتی» اعلام گردید.
در ایران نیز از چند سال پیش همگام با روز جهانی زنان روستایی، همایش ها و جشنواره های مختلفی برگزار می شود ازجمله «هسته پژوهشی مطالعات جغرافیای روستایی دانشگاه فردوسی با مشارکت انجمن علمی جغرافیا و برنامه ریزی روستایی و برخی سازمانها و نهادهای دولتی و غیر دولتی از سال 1393 همه ساله همایش ها و نشست های تخصصی را با موضوعات مختلفی چون، زنان روستایی و توسعه پایدار، زنان روستایی و محیط زیست، زنان روستایی و توسعه گردشگری برگزار نموده است.
موضوع همایش امسال (1402) «ظرفیت ها، محدودیت ها و توانمند سازی زنان روستایی» است که با مشارکت فرمانداری محترم شهرستان کلات و دیگر نهادهای دولتی و غیر دولتی به امید خدا در 26 و 27 مهرماه در شهر کلات نادر برگزار می شود.
زنان روستایی شهرستان کلات نمونه ای از زنان روستایی کشور هستند که هم از ظرفیت های بالای کشاورزی، دامپروری، زیست محیطی و صنایع دستی (ابریشم بافی، نوار بافی، گلیم بافی و...) برخوردارند و هم از محدودیت های اقتصادی، فردی، اجتماعی، روانشناختی و غیره در رنجند. بانوان روستاهاي كشورمان با توانمندی های مختلف خویش حافظان هويت هاي بومي، دانش سنتي و هنرهای ي محيط خود هستند. 15 اكتبر، فرصتي براي شناسايي و تقويت حضور آنان در عرصه هاي مختلف جهت طرح مشکلات و ارائه راهکارها برای کاهش محدودیت ها و توانمند سازی است. زنان روستایی و عشایری نقش پر رنگی در پایداری خانواده، اجتماع و محیط زیست دارند زیرا آنان پیشگامان بی مزد و منت كشاورزي، امنيت غذايي و تغذيه، مدیریت زمین، مديريت منابع طبيعي و کارهای روزمره اند. بهنگام تهدید منابع طبیعی و کشاورزی، آنها درخط مقدم هستند، گرچه بيشترين كار كشاورزي را دركشورهاي درحال توسعه انجام مي دهند، اما بدترين وضعيت كاري را نیز تحمل می کنند و با کمترین درآمد و گاهی هم بدون مزد و منت از کمترین حمايت اجتماعي برخوردار می شوند. درسطح جهان، شاخصهای جنسیتی و توسعهای نشان میدهند که زنان روستایی نسبت به مردان روستایی و زنان شهری وضعیت بدتری دارند و بهطور نامتناسبی فقر، محرومیت و اثرات تغییرات اقلیمی را تجربه میکنند. پانزدهم اکتبر روز جهانی زنان روستایی برای یادآوری نقش بنیادین آنان در پایداری، توسعه، و سلامت زندگی روستایی است.
هدف اصلی این همایش شناسایی ظرفیت ها و محدودیت های مختلف توانمند سازی زنان روستایی و عشایری کشور و بویژه شهرستان کلات است. امید است دانشگاهیان و پژوهشگران فرهیخته و کارشناسان محترم حوزه های مرتبط با فعالیت های زنان روستایی و عشایری با ارائه مقالات، سخنرانی ها و گزارش های علمی وصادقانه خویش ما را در دستیابی به اهداف توانمند سازی آنان و رفع بیعدالتی جنسیتی یاری رسانند.
توفیق همه استادان، دانشجویان، عموم پژوهشگران را از درگاه خداوند متعال خواستارم.
خدیجه بوزرجمهری
دبیر علمی همایش
آخرین مهلت ارسال مقالات
1402/07/15اعلام نتایج داوری مقالات
1402/07/20آخرین مهلت ثبت نام
1402/07/25تاریخ برگزاری کنفرانس
1402/07/27دبیر اجرایی کنفرانس
مسئول دبیرخانه کنفرانس
عضو دبیرخانه کنفرانس
عضو دبیرخانه کنفرانس
شهردار شهر کلات
رییس شورای شهر کلات
رییس شورای شهرستان کلات
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کلات
مدیر میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان کلات
مدیر آموزش و پرورش شهرستان کلات
مسئول روابط عمومی کنفرانس
مسئول کمیته برگزاری غرفه ها و نمایشگاه های جانبی
عضو کمیته اجرایی کنفرانس
عضو کمیته اجرایی کنفرانس